Poslovni podaci kompanije

Mark Hughes 1980. godine u Kaliforniji osniva kompaniju Herbalife International, danas vodeću svjetsku kompaniju za prehranu i kontrolu težine (zdravo mršavljenje, debljanje i održavanje optimalne težine). O kvaliteti proizvoda brinu najbolji svjetski znanstvenici, među kojima je i dobitnik Nobelove nagrade za medicinu - dr. Louis Ignarro.


Već više od 29 godina Herbalife je na čelu nutricionistike i znanosti o kontroli težine. Kompanija je konstantno usmjerena ka razvoju i rastu. Globalna misija je mjenjanje života ljudi nudeći najbolje proizvode na svijetu i financijski isplativu poslovnu mogućnost.

Herbalife danas posluje u 72 zemlje na 6 kontinenata kroz uspješnu poslovnu mrežu od 1,9 milijuna nezavisnih distributera. Od prosinca 2004. dionice kompanije su uključene u promet njujorške burze NYSE pod oznakom HLF.  

U 2008. kompanija je ostvarila 3,5 milijarde $ prometa. U odnosu na 2005. to je rast prometa od čak 34%, a u odnosu na 2002. rast prometa od nevjerojatnih 50%!
 

Predsjednik kompanije i glavni izvršni direktor - Michael O. Johnson

Od travnja 2003. na čelu kompanije je Michael O. Johnson. Johnson je prije Herbalifea 17 godina bio na čelu Walt Disney korporacije i upravo je on zaslužan za njen nevjerojatan rast i uspjeh. Pod njegovim vodstvom korporacije je proširila poslovanje sa 34 na 80 tržišta diljem svijeta, poslovanje je iz Amerike prošireno na sve kontinente.

Michael je aktivan i vrlo uspješan sportaš i triatlonac dugi niz godina. Na njegovu inicijativu velik broj distributera sudjeluje na raznim triatlonima diljem svijeta, posebice na onom najvećem na svijetu - Londonskom triatlonu.


 Kompanija sponzorira velik broj profesionalnih sportaša, klubova kao i sportskih događaja svugdje po svijetu. Jedno od tih sponzorstava je za nogometni klub LA Galaxy, klub jednog od najboljih svjetsk Davida Beckhama. Neki od tih sportaša sudjelovali su na olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.
Zaklada Herbalife Family Foundation

Izuzetno smo ponosni na dobrotvorni aspekt našeg poslovanja – zakladu Herbalife Family Foundation – za siromašnu djecu bez prave roditeljske skrbi i krova nad glavom.

Zakladu je osnovao Mark Hughes 1994. godine s glavnom zadaćom poboljšati živote djece osiguravajući im zdrave i hranjive obroke svaki dan, smještaj i obrazovanje.

2005. zaklada je uvela program 'Casa Herbalife' - izgradnju dječjih domova u najsiromašnijim područjima. Do danas je otvoreno 46 Herbalife kuća za djecu na 5 kontinenata, uključujući Hrvatsku.

Zaklada neprestano pomaže i raznim dječjim bolnicama i zdravstvenim ustanovama diljem svijeta.

Rad zaklade omogućuje kompanija Herbalife, njezini distributeri i zaposlenici te svaki korisnik Herbalife proizvoda jer dio novca od prometa ide u fondaciju zaklade.

na vrh