Formula 3 Proteinski prah

Proteini - graditelji

Proteini su mikro-elementi koji čine oko 25% našeg tijela. Sastavni dijelovi proteina - aminokiseline, bitna su komponenta svake stanice ljudskog organizma. O proteinima ovisi ispravno funkcioniranje i rast stanica imunološkog sustava, kože, kose i mišića. Pomažu u prevenciji pucanja mišića i lomova kostiju. Zbog toga su ljudskom organizmu svakodnevno potrebni odgovarajući proteini kako bi ostao zdrav i snažan. Ako ne jedemo proteine, ne možemo živjeti.

Individualno prilagođen proteinski dodatak u prahu je praktičan, bezmastan način dopune proteina vašoj prehrani što omogućava da ostanete vitki i u formi. Možete ga pomiješati sa svakim napitkom, juhom, varivom - toplim ili hladnim.

Iskusite snagu proteina - gradi mišiće, ne masnoće

Proteini su izvor 23 esencijalne aminokiseline od kojih naše tijelo čak 9 ne može samo proizvesti pa ih moramo uzeti putem hrane i dodataka prehrani. Herbalife Formula 3 čisti je izolat proteina soje i proteina sirutke 100%-tne biološke vrijednosti. Jedna jušna žlica sadrži 5 grama čistih proteina. Bogata je cistinima i metoninom koji su presudni za razvoj mišića. Ne sadrži kvasac, sladila niti umjetne boje.

Izolat proteina soje pripada grupi proteina koji ima laku i brzu apsorpciju. On osigurava opskrbu mišića aminokiselinama u trajanju od približno četiri sata. Izolirani protein sirutke ima najbržu apsorpciju. Kod intenzivnog treninga on se apsorbira u mišiće odmah nakon uzimanja, a u potpunosti se iskoristi unutar jednog sata.

Najbolja hrana bogata proteinima je ona s malo masti kao proteinski shake napici, pileća ili pureća prsa, bjelanjci, ribe, školjke, rakovi, vrlo posno crveno meso i mliječni proizvodi s malo masti. Herbalife u svojoj ponudi ima i proteinske pločice - jedna pločica sadrži 10g proteina soje i sirutke, zdrava vlakna te 23 vitamina i minerala. 

Za sve osobe, naročito sportaše i osobe izložene fizičkom radu.

Herbalife Formula 3 vam omogućava individualno prilagođen unos proteina. Konzumiranjem ispravne količine proteina prema vašim potrebama, možete si pomoći pri održavanju nemasne mišićne mase. Protein soje pomaže da se osjećate sito pa je stoga idealan dodatak shake napitcima Herbalife Formule 1.

 • Građevni materijal svih stanica, tkiva i organa.
 • Protein gradi i održava mišićnu masu. Mišići su vam potrebni za razgradnju masti.
 • Odgovorni za rast i razvoj.
 • Kontroliraju glad.
 • Štite od virusa i bakterija.
 • Jačaju imunološki sustav.

Važna napomena: osobe koje su na dijalizi ne smiju uzimati proteine.

Smanjivanje unosa proteina je štetno

Često osobe koje su na dijeti ili nekom programu gubitka kilograma smanjuju unos proteina, nastojeći tako smanjiti unos kalorija. Kada ne jedete dovoljno proteina, vaš ih organizam uzima iz mišića i organa, na taj način gubite mišićnu masu.To može imati za posljedicu pomanjkanje proteina koje je štetno po zdravlje i izaziva neravnotežu hranjivih tvari u organizmu. Ukoliko na takav način gubite kilograme, po završetku programa vrlo vjerojatno će vam se dogoditi 'yo-yo' efekt – brzo vraćanje izgubljenih kilograma.

Kako biste spriječili da vam se dogodi upravo 'yo-yo' efekt svojem tijelu morate osigurati uravnoteženu količinu hranjivih tvari, od kojih su najvažniji proteini. Potreban dnevni unos proteina kreće se od 80 do 90 grama za žene, odnosno najmanje 90 grama za muškarce. Optimalna količina proteina koja vam je potrebna svakog dana određena je vašom kilažom: 1-2 grama proteina na 1 kilogram tjelesne težine. Znači ukoliko imate 60 kilograma trebate približno 90-95 grama proteina dnevno, pod pretpostavkom da se ne bavite sportom.

Za više informacija o proizvodu i narudžbe, molimo nazovite kontakt broj.

 

Korisni savjeti

 • Protein je vitalni sastojak vaše hrane, ali nije potrebno niti je zdravo jesti previše odrezaka, sira, jaja i vrhnja, kako je to slučaj kod trenutno popularnih dijeta ‘punih proteina’. Taj neuravnoteženi pristup prehrani za posljedicu ima prekomjerne kalorije iz masnoća i opasno naprezanje probavnog sustava i organa za eliminaciju otpada iz organizma. Sigurnija metoda je odabrati visokokvalitetne alternativne izvore proteina koji osiguravaju da svakodnevno dobivate dovoljno proteina i utaže vaš apetit.
 • Dobre vijesti za sve koji trebaju kontrolirati svoju težinu! Dodajte Formulu 3 Proteinski dodatak u prahu u svoj shake napitak Formule 1 kako bi povećali unos proteina bez dodatnih kalorija od masti ili ugljikohidrata.
 • Savršen proizvod za bodybuildere, dizače utega i sve koji žele povećati suhu mišićnu masu. Jednostavno u shake napitak Formule 1, napravljen s mlijekom, dodajte voće i dvije ravne jušne žlice Proteinskog dodatka u prahu i dobiti ćete preporučenih 25 grama proteina za napitak koji se pije nakon vježbanja.
 •  Pomaknite se s mrtve točke u gubitku težine. Jedna do tri ravne jušne žlice Proteinskog praška dnevno (prema potrebi) osigurati će vam do 15 grama visokokvalitetnog proteina. Time ćete pojačati osjećaj sitosti i osigurati odgovarajući unos proteina.
 • Proteinski dodatak u prahu idealan je dodatak za frape, napitke, juhe i umake za tjesteninu. Lako se miješa sa svim toplim i hladnim napitcima.
   

na vrh